ذرت در تغذیه دام درصد و ارزش غذایی ذرت در خوراک

دانه ذرت و استفاده از آن در خوراک دام و طیور :

به طور کل دانه ذرت یکی از بهترین اقلام جهت تامین انرژی شناخته می شود که به طور میانگین 10 درصد پروتئین داشته و کلسیم و ویتامین b پایینی داشته و بهتر است در کنار ان از مکمل های پروتئین استفاده شود. به طور کل 35 درصد میتوان در کنسانتره از آن استفاده کرده ، و درصورت استفاده بیش از حد باعث کاهش کیفیت گوشت می شود. ذرت جز گروه اقلامی با انرژی زیاد دسته بندی می شود ، انهایی که جهت افزایش تراکم و افزایش انرژی جیره مورد استفاده قرار می گیرد .

به طور کلی مواد پر انرژی پروتئین کمی دارند و انرژی حاصل انها به وسیله کربوهیدرات های به سهولت در دسترس مانند قند ها و نشاسته ها و یا به وسیله چربی تامین می شود .با توجه به نوع جیره و گروه حیوان ممکن است درصد استفاده از انها در جیره تغییر یابد ولی به طور کلی استفاده از ذرت در نشخوارکنندگان 35 درصد کنسانتره را تشکیل می دهد .

ذرت بسیار خوش خوراک بوده و بهتر است جهت هضم و جذب بیشتر اسیاب و یا حداقل بلغور گردد . جهت توازن رضایت بخش جیره استفاده از مکمل هایی غنی از پروتئین ضروری است.

دانه ذرت
دانه ذرت

 

ترکیبات و ارزش غذایی دانه ذرت :

  • ذرت به طور کل دارای
  • پروتئین 10.4 درصد
  • خاکستر 1.4 درصد
  • نشاسته : 72.2 درصد
  • کلسیم : 0.02 درصد
  • فسفر : 0.33 درصد
  • منیزیم : 0.12 درصد
  • پتاسیم 0.33 درصد

 

این وبسایت هیچ گونه خرید و فروش نهاده ، علوفه کنسانتره و ماشین الات دام بره و بز  و غیره ندارد .

لطفا جهت خرید و فروش با پشتیبانی تماس نگیرید.

 

مزایای تغذیه ای دانه ذرت :

ذرت انرژی زیاد همچنین چربی بیشتری نسبت به جو و گندم دارد (حدود دو برابر) و در مقابل پروتئین و کلسیم و مواد معدنی و الیاف آن کم می باشد.همچنین تجزیه آن در شکمبه با سرعت کمتری نسبت به گندم و جو انجام می شود. از این رو حداکثر درصد استفاده باید رعایت شود.

 

نقش ذرت در تغذیه دام
نقش ذرت در تغذیه دام

 

محدودیت تغذیه ای ذرت :

در گذشته اغلب دامداران اشنایی زیادی با دانه ذرت نداشته و تنها استفاده از جو را برای دام مناسب می دانستند که خوشبختانه پس از گذشت سالیان سال و مشاهده عملکرد مناسب استفاده از ترکیبات مختلف و جیره نویسی به کنسانتره روی اورده اند.

در مقابل کارخانه های کنسانتره گاها پیش امده است که به دلیل گرانتر بودن بعضی اقلام نسب به غیره بدون محاسبه و تخصص اقدام به استفاده غیر اصولی از درصد های مختلف اقلام در کنسانتره کرده و باعث کاهش کیفیت و عملکرد نامناسب در دام می شوند.گاها دیده شده در یک کنسانتره تا 50 درصد حتی از ذرت استفاده کرده اند.

حداکثر درصد مجاز استفاده ذرت در نشخوارکنندگان 35% از کنسانتره می باشد.

در جوجه 30 درصد و در مرغ های تخمی و گوشتی 50 درصد حداکثر مورد استفاده قرار گیرد.

 

محدودیت های استفاده از ذرت در جیره غذایی :

به طور کلی می توان از معایب استفاده بیش از حد دانه ذرت اشاره کرد به  :

  1. با توجه به کمبود اسید امینه هایی مانند لیزین و تریپتوفان مصرف زیاد آن محدود شده است.استفاده زیاد از ان باعث چربی زیاد و نرم شدن گوشت گوسفند و گاو می شود .
  2. همچنین استفاده بیش از حد آن در گاو های شیری باعث کاهش کیفیت شیر شده و در بهترین حالت به ترکیب با جو باید مورد استفاده قرار بگیرد.
  3. ذرت به کپک ها و سموم مانند مایکوتوکسین ها بسیار حساس بوده و نباید رطوبت آن بالا باشد.
  4. نسبت به جو دیر هضم می باشد.

 

دانه ذرت ارزش غذایی ذرت و درصد استفاده ذرت در جیره غذایی
دانه ذرت ارزش غذایی ذرت و درصد استفاده ذرت در جیره غذایی

9 دیدگاه دربارهٔ «ذرت در تغذیه دام درصد و ارزش غذایی ذرت در خوراک;

  1. سلام خسته نباشید با تشکر از توضیح های کاملتون میشه بجای دانه ذرت از سیلو یا همون ذرت علوفی استفاده بکنیم

    پاسخ
  2. سلام ممنوم از توضیحات خیلی خوبتون اگر کمی روی فضای سایت و قابلیت دسترسی بیشتر کار کنید خیلی بهتر میشه. حیفه این همه مطلب علمی راحت در دسترس نباشه.

    پاسخ
  3. سلام ببخشید مزاحم میشم کنسانتره گوشتی خاصیتش بیشتر یا جو ممنون اگه راهنمایی کنید با تشکر

    پاسخ
  4. سلام و خسته نباشید
    من یه کره ۱۱ ماهه ماده اسب دارم و آذوقه را میخوام تغییر بدم
    به نظر شما چقدر باید ذرت و کنسانتره و سبوس و تفاله چقندر و یونجه بهش بدم؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.