استفاده از جو در پرورش و پرواربندی

نقش جو در پرورش و پرواربندی دام :

در این پست به تعریف و بررسی انالیز جو دامی ، درصد مناسب استفاده و ترکیب در جیره انواع نشخوارکنندگان همچنین نگهداری و روش های استفاده جو می پردازیم.

جو ( Barley ) : یک محصول دانه ای که در اغلب مناطق دنیا کشت می شود.جو اصولا در کشور ما به عنوان یکی از اصلی ترین افلام در جیره غذایی دام ها محسوب می شود . در ادامه به بررسی ارزش جو در پرواربندی همچنین بررسی ارش غذایی جو می پردازیم.

استفاده از جو در خوراک دام از قدیم رواج داشته و یک ماده خوراکی ایده ال برای نشخوارکنندگان و غیر نشخوارکنندگان محسوب می شود. از دانه جو در مرحله اول جهت تامین انرژی و در مرحله دوم تامین پروتئین استفاده می شود. جو به طور میانگین بین 11 الی 12 درصد پروتئین دارد. ارزش جو به طور کلی به واریته ، میزان پروتئین و وزن حجمی دانه دارد.

جو در مقایسه با ذرت ، پروتئین ، متیونین ، لیزین ، سیستئین و تریپتوفان بیشتری دارد و همچنین از نظر اسید امینه لیزین همچنین ویتامین های a , d , e و ماده معدنی کلسیم فقیر می باشد. جو به دلیل سرعت سریعتر تخمیر نشاسته در مقایسه با ذرت ، ترکیب همزمان تر انرژی و نیتروژن را فراهم می کند و در نتیجه باعث بهبود جذب مواد مغذی میکروبی می شود.

 

درصد مجاز استفاده از جو در جیره :

استفاده از جو نیز در گونه های مختلف حیوانات با محدودیت هایی روبه رو می باشد که در جیره نویسی حتما باید رعایت شود.

برای مثال حداکثر درصد استفاده از جو در :

پرواربندی گوساله :50 درصد / گاو شیری 50 درصد / پرواربندی بره 25 درصد / نگهداری میش : 50 درصد / شیرخوارگی : 20 درصد / جیره رشد : 30 درصد / و در جیره پایانی 30 درصد باید رعایت شود.

 

این وبسایت هیچ گونه خرید و فروش نهاده ، علوفه کنسانتره و ماشین الات دام بره و بز  و غیره ندارد .

لطفا جهت خرید و فروش با پشتیبانی تماس نگیرید.

 

جو و نقش ان در پرواربندی و نگهداری گاو و گوسفند
جو و نقش ان در پرواربندی و نگهداری گاو و گوسفند

 

انالیز جو :

ماده خشک :86 درصد

پروتئین خام : 12.3 درصد

الیاف خام : 5.1 درصد

خاکستر  : 2.6 درصد

نشاسته : 57 درصد

چربی : 2.5 درصد

 

نگهداری و روش های استفاده از جو :

جو را در صورتی که به حداقل رطوبت لازمه رسیده است باید انبار کرد ( حداکثر 13 درصد رطوبت داشته باشد) .به طور معمول جو را به حالت های مختلف از جمله به شکل کامل ، غلتک زدن ، اسیاب کردن و پلت می توان برای دام مورد استفاده قرار داد.

اسیاب کردن دانه جو می تواند مقدار جذب آن را نسبت به دانه کامل افزایش دهد.در نظر داشته باشد اگر از دانه جو خارجی استفاده می کنید به هیچ وجه به طور کامل در دسترس دام قرار ندهید.

استفاده از جو فراوری شده :

طبق مطالعات در صورتی که دانه جو به طور کامل در دسترس دام قرار بگیرد به طور میانگین 52 درصد آن جذب شده و مابقی بدون تغییر شکل دفع می شوند. از این رو بهتر است جهت جذب بیشتر جو به طور کامل بلغور و یا اسیاب شود تا حداکثر جذب برسد.

 

فراوری دانه از زمان های قدیم رواج داشته است. فراوری ممکن است به چند تکه کردن دانه های جو الی به شکل اردی دراوردن صورت به پذیرد.

 

جو ( Barley ) تعریف و درصد مناسب استفاده در جیره
جو ( Barley ) تعریف و درصد مناسب استفاده در جیره

خیساندن جو : 

یکی از اداب سنتی در فراوری جو خیساندن ان می باشد.از قدیم ایام قبل از استفاده از جو آن را به مدت 12 الی 24 ساعت در اب خیس کرده که باعث نرمی و متورم شدن دانه ها می شد و در عوض باعث خوش خوراکی را به وجود می اورد. بر اساس پژوهش های انجام شده نمی توان هیچ ارجحیتی را در این روش فراوری در مقایسه با سایر روش ها در نظر گرفت  .ولی به طور کل جهت پرواربندی بهتر این است که دانه ها  به چند قطعه (به حالت بلغور یا اسیاب شده ) در بی ایند که از روش های ان می توان استفاده از اسیاب کردن با اسیاب های غلتکی و یا چکشی نام برد.

 

فرایند کردن دانه ها برای استفاده گوسفندان :

در فراوری کردن دانه ها از جمله جو برای دام سبکی مانند گوسفند بسیار مهم بوده و از عمل انتخابی در دانه ها جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.