طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی

طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی سال 1402 :

طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی سال 1402 توسط مهندس بنی حسن در تعداد 52 صفحه با فرمت ورد و پی دی اف جهت استفاده دامداران و متقاضیان تدوین و از طریق این وبسایت منتشر شده است.

پرورش و پرواربندی بره در اکثر نقاط کشور به طور صنعتی و روستایی در حال انجام می باشد. طرح فوق بر اساس 400 راس بره پرواری طی یک دوره انجام می شود. متقاضی پس از مشخص کردن زمین  اقدام به اخذ مجوز های لازم و ساخت ساز و دریافت پروانه بهره برداری نموده و با فروش سالیانه گوشت و کود قادر است کسب درامد کند.

پرورش بره پرواری یکی از حرفه هايي است كه به منظور تامین گوشت جهت تولیدات کشور و به عنوان یک شغل جهت کسب سود و درامد برای دامدار انجام می شود.

در این طرح توجیهی به بررسی تمام موارد از جمله جدول زمانبندی ، قسمت های مختلف مورد نیاز جایگاه طبق بخشنامه جهاد و نظام مهندسی و هزینه احداث آن ، ماشین الات و تاسیسات لازمه ، حقوق ، سوخت ، خرید دام و خوراک ، و بررسی موارد دیگر از جمله تعمیرات و استهلاک ، نرخ بازدهی ، نقطه سر به سر ، دوره بازگشت سرمایه ، اقساط بانکی  و غیره به طور کامل بررسی شده است.

اخرین اپدیت طرح توجیهی بره پرواری 400 راسی سال 1402 فرمت ورد و پی دی اف 

 

دانلود رایگان طرح توجیهی پرواربندی بره 500 راسی
دانلود طرح توجیهی پرواربندی بره 500 راسی

 

پرورش و پرواربندی بره چرا و چگونه ؟

عقل حکم می کند قبل از سرمایه گذاری در هر شغلی به همه جوانب ان بپردازیم.ما در طرح های توجیهی پرواربندی بره به بررسی صفر تا صد یک دامداری پرداخته تا متقاضی بتواند به درستی تصمیم بگیرد ، اقدام کند و به بازدهی مد نظر برسد.در صورتی که در ابتدای مسیر و انتخاب هستید و نمیدانید پرواربندی بره بهتر است یا گوساله پیشنهاد می کنیم طرح های توجیهی پرواربندی گوساله را نیز مطالعه کنید .

ولی در نظر داشته باشید پرواربندی بره زود بازده تر بوده و نسبت به پرورش گوسفند داشتی و پرواربندی گوساله سرمایه شما در مدت زمان کمتری بازگشت داده می شود.به طور خلاصه طول دوره پرواربندی بره کوتاه تر از پرواربندی گوساله می باشد.همچنین سرمایه گذاری کمتر نیاز دارد.

 

پرواربندی به معنای خرید بره سبک، چاق کردن دام در کوتاه ترین زمان ، و با یک جیره اقتصادی و تامین سود و کسب درامد است و بر خلاف پرورش گوسفند داشتی که دامدار میش مادر را به طور پیوسته نگهداری و نسل کشی می کند ، در پرواربندی بره دامدار اقدام به خرید بره می کند و پس از رسیدن به وزن مورد نظر به بازار جهت فروش انتقال می دهد.

در پاراگراف های ذیل به اهمیت پرواربندی ، بررسی سرمایه گذاری مورد نیاز احداث دامداری پرورش بره پرواری به ظرفیت 400 راسی همچنین شرایط احداث دامداری می پردازیم.

 

طرح توجیهی فنی اقتصادی پرواربندی بره 400 راسی
طرح توجیهی فنی اقتصادی پرواربندی بره 400 راسی

 

اهمیت اقتصادی پرواربندی بره :

پرواربندی یکی از روشهای اساسی برای جلو گیری از کاهش تولیدات گوشت قرمز محسوب میشود و در این حرفه علاوه بر جلو گیری از ضایعات پنهانی و صرف علوفه نا متعادل ، با زمانی کوتاه دام بنا به استعداد به وزن مطلوب و قابل قبول رسیده و ضمن جلو گیری از کشتار زود هنگام دام ما مقادیر قابل توجهی گوشت قرمز استحصال خواهیم نمود و علاوه بر گوشت قرمز ، سایر محصولات جانبی نیز بدست خواهد آمد که هر کدام دارای ارزش قابل توجهی خواهند بود و همچنین از استخوانهای این دامها علاوه بر تهیه پودر استخوان جهت خوراک دام مواد مغذی و معدنی جهت خاک و بالا بردن باروری آن بازیافت خواهد گردید .

شرایط اولیه احداث دامداری :

پرواربندی بره در دو حالت روستایی و صنعتی انجام می شود که در حالت روستایی دامداری داخل روستا بوده ، ظرفیت آن به حد نصاب صنعتی نمی رسد و اصولا پروانه دامداری به شکل دفترچه یا برگه ای از جهاد کشاورزی ، سازمان نظام مهندسی یا پروانه صنفی تعلق می گیرد.در حالت صنعتی متقاضی ملزم است که جایگاه را طبق اصول ساخته و حریم و قوانین سازمان نظام مهندسی را رعایت کند.

1. زمین مورد نظر باید حداقل نزدیک به مرتع باشد.

2. دارای سند مالکیت باشد.

3. دارای منبع اب اشامیدنی باشد.

4. حریم های لازمه را نسبت به روستا ، و سایر دامداری های اطراف رعایت شده باشد.

5. ارایه زمین زیر کشت جهت تامین علوفه

6. رعایت حریم ها: در مبحث پرواربندی بره و جایگاه دام فاصله با جاده فرعی حداقل 50 متر ، جاده اصلی ، بزرگراه و اتوبان حداقل 150 متر بوده ، از خطوط راه اهن 200 متر ، حریم فرودگاه بر اساس نوع آن از 500 الی 2000 متر ،1000 متر با مرکز استان ، 500 متر با روستا و شهر فاصله داشته باشد که تعداد راس بره در رده بندی و حریم ها متفاوت می باشد.همچنین قوانین در بخش نامه ها امکان تغییر وجود دارد.(جهت اخذ اخرین بخش نامه به جهاد کشاورزی استان مراجعه کنید.

 

دانلود طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی
دانلود طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی

 

موارد بررسی شده در طرح توجیهی پرورش بره پرواری 400 راسی :

جداول مشخصات متقاضی ، مقدمه ، اهداف و جدول زمانبندی

بررسی فنی طرح توجیهی ( زمین مورد نیاز – ساختمان ها ، تاسیسات ، ماشین الات و غیره طبق استاندارد جهاد و سازمان نظام مهندسی )

تجزیه و تحیل مالی و اقتصادی طرح ( سرمایه ثابت و سرمایه درگردش – تولید ، فروش محصولات و درامد – استهلاک و تعمیرات – سود و زیان طرح  – سود ویژه و ناویژه – بازپرداخت اقساط بانکی  – نرخ بازدهی – دوره بازگشت سرمایه – نقطه سر به سر ) .

توجیه پذیری طرح جهت سرمایه گذاری : بررسی سود اوری و توجیه پذیری طرح .

 

شروع کار و سرمایه گذاری مورد نیاز بره پرواری 400 راسی :

متقاضی به منظور تامین گوشت جامعه ، اشتغال زایی ، کسب درامد تصمیم به راه اندازی یک دامداری پرواربندی بره 400 راسی نموده است .

در جدول زیر خلاصه سرمایه گذاری همچنین میزان سود و درامد یک دامداری پرورش بره به ظرفیت 400 راس مشخص شده است.

جهت سهولت در مطالعه ارقام جدول زیر به تومان تغییر یافت .

خلاصه سرمایه گذاری (جدول شماره 1) مبالغ به تومان مبالغ به هزار ریال
کل سرمایه گذاری 9,903,476,247 99,034,762
سرمایه ثابت طرح 6,593,174,500 65,931,745
سرمایه در گردش 2,661,756,995 26,617,570
نرخ بازدهی 25% 25%
دوره بازگشت سرمایه 4.0 4.0
نقطه سر به سر 51% 51%
فروش در نقطه سر به سر 5,388,422,099 53,884,221
ارزش افزوده ناخالص 3,391,687,016 33,916,870
ارزش افزوده خالص 3,151,077,116 31,510,771
مازاد نقدی عملیات 2,560,827,016 25,608,270
سود ناویژه 2,320,217,116 23,202,171
سود ویژه 1,416,143,692 14,161,437
نوع تولید گوشت –  کود گوشت –  کود

بررسی سود پرواربندی بره 400 راسی در سال 1402 :

طرح پیشنهادی از نقطه نظر امکان اجرا فنی و مدیریتی بررسی و کاملا موجه به نظر می رسد. باعنایت به نرخ بازدهی سرمایه گذاری داخلی (میانگین 5 سال )به میزان 25 درصد قابل توجیه و از نظر اقتصادی و اشتغال زایی واحد و فرآورده های متفرقه تولیدی همچنین باعنایت به تامین بخشی از نیاز جامعه به پروتئین حیوانی کاملا موجه به نظر می رسد.

 

توجيه اقتصادي طرح توجیهی بره پرواری 400 راسی   :

همانگونه كه در جدول فوق آورده شده سود طرح در سال دوم 1,416,143,69 تومان  مي باشد كه در سالهاي بعد به نسبت رشد درآمد و هزينه محاسبه شده است .لذا طرح قابل اجرا مي باشد.

 

 

مقدمه ای از پرواربندی بره :

امروز در کشور ما ، علیرغم واردات مواد غذایی ، مصرف سرانه پروتئین دامی دارای متوسط 19 گرم در روز می باشد و این در حالی است که متوسط مصرف سرانه این ماده غذایی 24 گرم در روز باید باشد و در کشور های پیشرفته و توسعه یافته میانگین سرانه 57.3 گرم در روز میباشد . (از FAO نقل شده است ) .
بر اساس استاندارد های جهانی مصرف سالیانه گوشت قرمز سرانه 35.5 کیلو گرم بایستی باشد و در کشور ما این رغم حدود 20 کیلو گرم در سال است و کاهش جدی را از توصیه های کارشناسان تغذیه ای جهان نشان می دهد . پس با توجه به این کاهش ها جا دارد در این خصوص سرمایه گذاری انجام پذیرد تا انشاالله در آینده نه چندان دور شاهد قطع وابستگی و حتی صادرات در این زمینه باشیم .

 

تعریف پرواربندی بره :

پرواربندی ، تغذیه دام های نر کمتر از یک سال و عمدتا از شیر گرفته برای رسیدن به وزن مناسب جهت کشتار در یک دوره زمانی مشخص و با اعمال جیره ای متعادل است ، هرچند می توان از دام های مازاد ماده همچنین میش های حذفی نیز جهت پرواربندی استفاده نمود.

چاق کردن گوسفند زنده با استفاده از جیره مناسب و اقتصادی در حداقل زمان را پروار بندی می گویند هدف پروار بندی ذخیره چربی در داخل بافت های عضلانی گوسفند زنده می باشد. عمل پروار بندی در بره های زنده جوان و گوسفندان بالغ و پیر انجام میشود .در تغذیه گوسفنده زنده پرواری باید از علوفه خشبی و مواد کنسانتره استفاده نمود گوسفندان گوشتی پر توقع بوده و برای پروار پبندی ان بایستی جیره متعادل تهیه شود .

 

مزایای پرواربندی بره :

سرمایه گذاری مورد نیاز کمتر نسبت به پرورش گوساله و گاو شیری ،
بازگشت سریعتر سرمایه نسبت به گوسفند داشتی ،
تجربه کمتر مورد نیاز نسبت به پرورش طیور ،
بازار محلی مناسب جهت فروش ،
در دسترس بودن منابع مورد نیاز خوراک در کشور

 

بررسی سود و درامد پرواربندی بره 400 راسی
بررسی سود و درامد پرواربندی بره 400 راسی

 

اهداف پرواربندی بره :

اهداف طرح با توجه به شرحی که در مقدمه گذشت بسیار فراگیر بوده و در ذیل به مواردی از آن اشاره میشود :
1 – تأمین بخشی از نیاز جامعه به پروتئین حیوانی در راستای تحقق نسبی استقلال غذایی دامی
2 – افرایش تولیدات ظرفیت دامی
3 – جلو گیری از کشتار دامها قبل از وزن مطلوب و استفاده بهینه از منابع موجود
4 – فر آیند نمودن تولیدات زراعی و افزایش ارزش افزوده محصولات زراعی
5 – ایجاد اشتغال و بوجود آوردن در آمد صحیح برای جامعه
6 – حفظ مراتع کشور با جلوگیری و کم نمودن فشار چرای دام

 

نکات قابل توجه در پرواربندی گوسفند :

1- تهیه و خرید دام زنده مناسب در صورت امکان انتخاب نوع بره زنده برای پروار بندی بره نژاد هایی انتخاب شوند که از نظر مقدار رشد و سرعت رشد قابلیت بالایی دارند.

2- رعایت نکات بهداشتی از جمله حداقل دو هفته قبل از شروع پروار بندی دام زنده به بره ها زنده داروهای ضد انگلی داده می شود همچنین در همین زمان بر علیه بیماری های انتروتوکسمی و اکسینه گردند.

3- مخارج تغذیه همیشه بالاترین رقم هزینه را تشکیل می دهد لذا قبل از شروع پروار بندی دامهای زنده مواد غذایی تهیه شده باشند.

4- هرگونه تغییر یا اضافه کردن مواد پرواری یا با کیفیت و ماهیت متفاوت در جیره بره های پرواری نیز باید به تدریج و بنایی باشد.
5- مدتی پس از پرواربندی گوسفنده زنده و بره هایی که رشد خوبی ندارند باید از گله حذف شوند و به جای انها بره های جدید جایگزین شوند.

6- مهمترین مسئله در پرواربندی گوسفند زنده تنظیم جیره و تغذیه با جیره تنظیمی در برنامه صحیح است.

 

مشخصات گوسفنده زنده پرواری :

چون هدف از پروار بندی تولید کم هزینه و اقتصادی گوشت است لذا باید به مواردی توجه کرد.

1- نژادهای سنگین وزن مانند گوسفند نژاد مهربان برای پروار بندی مناسب بوده زیرا قدرت بیشتری دارند.
2- گوسفندای زنده کوتاه اندام برای پروار بندی بسیار مناسب بوده
3- بهترین سن برای پروار بندی سن 4 تا 5 ماهگی است و پایان آن 8 الی 9 ماهگی است.

خلاصه مطالب چاق کردن گوسفند زنده با استفاده از جیره مناسب و اقتصادی در حداقل زمان را پروار بندی می گویند هدف پروار بندی ذخیره چربی در داخل بافت های عضلانی گوسفندزنده می باشد. عمل پروار بندی در بره های زنده جوان و گوسفندان بالغ و پیر انجام میشود برای پروار بندی از نژادهای گوسفند زنده مهربانی و گوسفندزنده افشاری استفاده شود.. در تغذیه گوسفنده زنده پرواری باید از علوفه خشبی و مواد کنسانتره استفاده نمود گوسفنده زنده مهربان و گوسفندافشاری جزو نژادهای پر توقع بوده و برای پروار بندی ان بایستی جیره متعادل تهیه شود .

 

از چه نژاد گوسفندی در پرواربندی استفاده کنیم :

اغلب روستاییان و دامدارن از نژاد های بومی منطقه خود با توجه به بازار پسندی همچنین مقاومت ان به منطقه استفاده می کنند.ولی به طور کلی در کشور نژاد های شال ، افشاری ، مهربانی ، کردی قره گل ، قزل ، مغانی و غیره از معروف ترین نژاد های گوشتی کشور می باشند. جهت مطالعه و بررسی نژاد های گوشتی کشور از لینک زیر استفاده کنید .( بهترین نژاد های گوسفندان ایرانی ).

تغذیه گوسفند زنده پرواری :

گوسفنده زنده پرواری برای زنده ماندن به مقداری غذا نیاز دارد که به آن جیره نگهداری می گویند. هم چنین به میزان غذایی که دام زنده برای تولید گوشت مصرف می نماید جیره تولیدی می گویند. لذا در دام پرواری زنده نیاز غذایی آن جمع جیره نگهداری و جیره تولیدی می باشد. مواد خوراکی مورد استفاده تغذیه گوسفند زنده، علوفه های سبز ، ریشه وغده محصولات، مازاد محصولات کشاورزی و مازاد کارخانجات صنایع تبدیلی کشاورزی می باشد.

علوفه های سبز، دارای حجم زیاد، فیبر فراوان و انرژی کمی هستند و برای تغذیه گوسفند زنده پرواری به تنهایی قابل استفاده نمی باشند. بنابراین از مواد دیگری که دارای انرژی زیاد، حجم و فیبر کم هستند و به آن مواد کنسانتره گفته می شود، بایستی به عنوان مکمل غذایی استفاده گردد. سعی کنید در پرواربندی از جیره اختصاصی بره استفاده کنید تا بازدهی بیشتری داشته باشید.

هزینه های خرید دام :

پرواربندی در کشور با توجه به منطقه 2 الی 3 بار در سال انجام می شود که حداقل مدت هر دوره 3 الی 4 ماه می باشد. متقاضی پس از تکمیل ساختمانها و تاسیسات و اخذ پروانه بهره برداری نسبت به خرید تعداد راس بره نر درج شده در پروانه به وزن متوسط 25 الی 30 کیلو گرم اقدام خواهد شد و بره های فوق به مدت یکصد روز پروار شده و سپس روانه کشتارگاه خواهند شد و مجددا دوره پرواربندی بعدی با خرید همان تعداد رأس دیگر دام با مشخصات بالا قابل تکرار می باشد و این خرید هر چهار ماه یکبار و هر سال سه دوره قابل تکرار خواهد بود .

ضمنا طول دوره پروار یکصد تا یکصد و بیست روز بیان گردیده است و الباقی مدت جهت خرید دام جدید و فروش دامهای موجود دامداری و همچنین مبارزه با با بیماریها با استفاده از داروهای ضد انگلی و واکسیناسیون دامها می باشد . لذا در جیره غذایی دامها همان مدت یکصد روز جهت خوراک با انرزی و پروتئین ویژه پروار بندی لحاظ شده و مدت ده روز از دوره نیز مصرف کاه و قدری یونجه خشک خواهیم داشت .

لازم به توضیح است که افزایش مدت پروار و کاهش دوره های پروار سالیانه موجب چاق شدن زیاده از حد دامها شده و لذا موقع فروش آنها به جهت تجمع مقادیر زیاد چربی در زیر پوست باید به قیمت پائین تر از معمول آنها را بفروش برسانیم . یا ما همراه باشید با طرح توجیهی بره پرواری 400 راسی .

 

فهرست مطالب طرح توجیهی :

کلیات طرح

خلاصه طرح

مشخصات متقاضی

جدول زمانبندی

مقدمه

اهمیت اقتصادی :

اهداف :

مشخصات فنی طرح:

مشخصات گوسفنده زنده پرواری

روش های پرواربندی

ساختمان و محوطه سازی مورد نیاز

خرید و نصب ماشین آلات و تجهیزات :

تاسیسات موجود و مورد نیاز

وسائط نقلیه

تجهیزات اداری و خدماتی

سایر اقلام سرمایه ای

سرمایه در گردش مورد نیاز یک دوره تولید

مخارج پیش از تولید:

خلاصه سرمایه گذاری طرح :

فروش و تولیدات سالیانه

هزینه مواد اولیه

حقوق و دستمزد

هزینه سوخت و انرژی و ارتباطات

هزینه های تعمیر و نگهداری و استهلاک

هزینه های سالانه طرح

جدول ترازنامه

جدول هزینه های ثابت و متغییر

پیش بینی سود و زیان

پیش بینی گردش وجوه نقدی

محاسبه نرخ بازدهی

محاسبه نقطه سر به سر

محاسبه ارزش افزوده خالص و ناخالص

منابع سرمایه گذاری طرح

محاسبه اقساط بانکی

نتیجه گیری ، بررسی و پیشنهاد

توضیحات تکمیلی و اموزشی

 

اگر شما یک سرمایه گذار باشید حتما سوالات زیر در ذهن شما وجود دارد :

1. جهت احداث یک دامداری پرواربندی بره 400 راسی طبق استاندارد سازمان نظام مهندسی و جهاد کشاورزی چقدر زمین مورد نیاز است ؟

2. ابعاد قسمت های مختلف جایگاه از جمله اصطبل ، انباری ، اتاق کارگری و غیره در یک دامداری پرورش بره 400 راسی چقدر است ؟

3. در یک دامداری بره پرواری 400 راسی به چه ماشین الات و تاسیساتی نیاز است ؟

4. سرمایه گذاری مورد نیاز جهت احداث جایگاه و همچنین تامین سرمایه در گردش چقدر است ؟ ( مشخص کردن وام و تسهیلات + اقساط )

5. سود و درامد یک دامداری پرواری بره به ظرفیت 400 راس چقدر است ؟

6. ارایه طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی به سازمان ها و ادارات .

سعی نموده ایم در طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی که توسط تیم مهندسین ما تهیه و تدوین شده است به طور کامل پاسخگوی سوالات شما باشیم. با ما همراه باشید.

 

روش دانلود فایل طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی :

۱٫کلیک بر گزینه خرید.
۲٫پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
۳٫مشاهده  و دانلود فایل پس از پرداخت
۴٫ارسال یک نسخه به ایمیل شما

مبلغ 1500 هزار تومان

مبلغ 150 هزار تومان  (تخفیف 48 ساعته )

 

طرح فوق یک طرح توجیهی پرواربندی بره 400 راسی می باشد که پس از پرداخت لینک دانلود قابل مشاهده و همچنین یک نسخه ایمیل می شود . در این وبسایت طرح های توجیهی بره پرواری در تعداد راس های مختلف ( 20 الی 10000 راس ) موجود بوده و با کلیک بر لینک زیر می توانید دانلود کنید.

دانلود طرح توجیهی پرواربندی بره سال جدید در تعداد راس های مختلف 

 

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.